Berita

Prestij MSU Bersinar dengan Penganjuran Seminar Transformasi & Inovasi Digital Malaysia-Jepun 2023

Management and Science University (MSU) mengukuhkan kedudukannya dalam bidang transformasi digital dengan mengadakan Seminar Transformasi & Inovasi Digital Malaysia-Jepun 2023. Kehadiran YB Fahmi Fadzil turut menyaksikan satu saat bersejarah ketika Memorandum Persefahaman (MoU) dimeterai antara MSU dan beberapa entiti-industri terkemuka seperti Sony Network Communications, Mitsui & Co. Ltd, dan Kintone Asia Tenggara.

Seminar yang menjadi tumpuan masyarakat akademik dan industri ini tidak hanya menandakan kejayaan MSU sebagai pusat pengajian berkualiti, tetapi juga sebagai pemacu utama dalam membentuk landskap transformasi digital di Malaysia dan peringkat antarabangsa. MoU ini membuktikan hubungan kerjasama yang erat dan tekad MSU untuk menjadikan seminar ini sebagai acara berprestij yang membawa kesan positif kepada masyarakat industri dan akademik.

Pentingnya MoU ini dapat diukur melalui potensi perkongsian ilmu pengetahuan dan pengalaman antara MSU dan rakan-rakan industri Jepun yang terkemuka. Dengan penumpuan pada perkongsian idea dan teknologi terkini, seminar ini diharapkan dapat menjadi platform yang menggalakkan pertukaran pemikiran dan memupuk kolaborasi jangka panjang.

Sumber : Facebook Fahmi Fadzil

Kejayaan seminar ini dijangka memberikan dorongan kepada pembangunan industri teknologi maklumat dan komunikasi di Malaysia, seiring dengan aspirasi negara untuk menjadi hab digital di rantau Asia Tenggara. Melalui penekanan pada inovasi dan teknologi, MSU turut memainkan peranan penting dalam menyumbang kepada agenda transformasi negara ke era digital.

Dengan penuh keyakinan, MSU mahu menyaksikan seminar ini menjadi mercu tanda kerjasama serantau dalam bidang transformasi digital. Insya-Allah, semoga seminar ini membuka peluang baru, membina rangkaian kerjasama yang mapan, dan mengukuhkan Malaysia sebagai pemain utama dalam dunia teknologi dan inovasi.

Keberanian MSU dalam menganjurkan seminar ini dan MoU yang ditandatangani hari ini menandakan satu langkah berani menuju ke arah transformasi digital yang lebih mapan dan berdaya maju. Dengan semangat inovasi dan kecemerlangan yang dikecapi, MSU membuktikan dirinya sebagai institusi penggerak utama dalam menghadapi cabaran dan mengejar peluang dalam era transformasi digital ini.