INISIATIF KERAJAAN PERPADUAN

SELANGOR

NEGERI SEMBILAN

TERENGGANU

KELANTAN

KEDAH

PULAU PINANG

Inisiatif-Payung-RAHMAH-Diperluas-ke-KK-Super-Mart-02

Inisiatif Payung Rahmah

  • Kafe Rahmah (Bantuan makanan pelajar universiti)
  • Jualan Murah Rahmah (Jualan murah barangan asas)
  • Sumbangan Tunai Rahmah (Sumbangan tunai kepada individu atau keluarga B40)
  • Bakul Rahmah (Bantuan makanan bulanan)
happy senior muslim couple using mobile phone in living room. old asian people

Pakej Perpaduan Jalur Lebar Internet Tetap Malaysia MADANI

Pakej ini disasarkan bagi membantu golongan B40, veteran, Orang Kurang Upaya (OKU) serta warga emas. Penjimatan sebanyak 22% pada harga hanya RM69.00 sebulan dengan kelajuan internet sehingga 30 Mbps tanpa had bermula Mac 2023.
KUALA LUMPUR, 2 Feb -- Pekerja restoran menunjukkan contoh Menu Rahmah yang ditawarkan di restorannya ketika tinjauan fotoBernama di Restoran Ali Maju Wisma Sri Rampai hari ini.

Rakyat kini boleh menikmati makanan tengah hari dan malam masing-masing pada harga RM5 di hampir 15,000 premis makanan di seluruh negara mulai hari ini melalui Program Menu Rahmah.

Menu Rahmah adalah hidangan seimbang merangkumi nasi, satu pilihan protein iaitu ayam atau ikan dan sayuran yang ditawarkan untuk membantu golongan yang terkesan dengan kenaikan kos sara hidup ketika ini. 

--fotoBERNAMA (2023) HAK CIPTA TERPELIHARA

Menu Rahmah

Inisiatif MENU RAHMAH ini digerakkan oleh peniaga (Private Driven Initiative) dan dilakukan secara sukarela bagi membantu menangani kos sara hidup di seluruh Malaysia

Group Of Young Children Running and playing in the park

Program Minggu Perpaduan

Sambutan Minggu Perpaduan ini akan diadakan selama seminggu di seluruh negara pada Mei yang dirancang Kementerian Perpaduan Negara melibatkan pelbagai kementerian seperti Kementerian Pendidikan, Kementerian Kesihatan, Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat serta Kementerian Belia dan Sukan.
KLC_ISMAIL-SABRI001-1_preview

Mytinjauanmadani

Tinjauan ini bertujuan mendapat pandangan orang awam terhadap prestasi YB Menteri dalam tempoh 100 hari berkhidmat sebagai Anggota Jemaah Menteri Kerajaan Perpaduan.
Program-Madani-Afiat-2

MADANI AFIAT

MADANI Afiat merupakan inisatif Pejabat Menteri Kesihatan Malaysia bagi merakyatkan kementerian menerusi penyebaran maklumat asas pencegahan serta hebahan program-program kesihatan dan inisiatif komuniti yang dijalankan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

Terokai bantuan Belanjawan 2023 yang ingin anda ketahui

budget